Hybride warmtepomp Beegden Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Atag, Nefit, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Beegden met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op de site vind je alle details over voordelen en nadelen , energieverbruik, terugverdientijd, werking en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Zeer populair in Beegden. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 71%. De hr-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Verderop detecteer je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Warmblauw).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beegden. Een buitenunit (soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €2700.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 65%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Maasgouw. Wat is realistisch? Hieronder analyseer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Beegden aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €400 per kalenderjaar. Bovendien reduceer je de CO2 uitstoot met 1750 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Lamswaarde.

Type installatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1150 kWh per jaar€765,5€4001750 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Beegden? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 40% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Beegden.

ISDE Subsidie in Beegden

De landelijke autoriteit biedt een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1800 tot €4600. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren betaam je alle variabelen in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verschillende manieren. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Selecteer wel een vakbekwame installateur in Beegden. Daarnaast kan je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of Nefit) is in deze situatie nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Stellendam installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Maasgouw)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting gasvrij wonen in Beegden.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik zoek jij een kleine (150 liter) of een XL-systeem (400 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Beegden laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!