Hybride warmtepomp Beek Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Beek met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina vind je handige details over kosten, geschatte besparing, werking, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Beek. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 79%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Let op: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk systeem sluit aan bij mijn situatie en budget? Onderstaand lees je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Warmflow).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beek. Een buitenunit (soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 65%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Beek. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Beek aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €390 per jaar. Verder minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1800 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Landerum.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1900 m3 gas€1197€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1200 kWh per jaar€807€3901800 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Beek? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 30% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Beek.

Subsidie (ISDE) in Beek

De landelijke autoriteit faciliteert in een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1100 – plus minus €2700. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren behoor je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Over het algemeen vloeit hieruit voort een serieus rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met tal van oplossingen. De traditionele gas ketel werkt bij piekverbruik. Zoek daarvoor minstens een vakbekwame installateur in Beek. Daarbij kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag of natuurlijk Geveke) is in deze situatie onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Onder andere in de koudere maanden. Let op: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Sterksel installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Beek)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Beek.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieconsumptie selecteer je een kleine (175 liter) of grote variant (325 liter). Via krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Beek aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!