Hybride warmtepomp Beesd Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Beesd met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je praktische uitleg over kosten, voordelen en nadelen , subsidies, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Beesd. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en relatief goedkope manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 62%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Let op: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk systeem matcht bij mijn huis? Onderstaand vind je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Aerfor warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beesd. Een speciale buitenventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2600.

Handige snelle montage

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Geldermalsen. Hoeveel precies? Hierna lees je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Beesd aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €310 op jaarbasis. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Langenboom.

Type installatieVerbruik energie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel750 m3 gas + 1600 kWh per jaar€792,5€3102200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Beesd? (update juni 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 40% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Beesd.

Subsidie (ISDE) in Beesd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1900 tot +/- €2600. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je alle variabelen verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Meestal volgt een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met tal van manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Selecteer minstens een gecertificeerde installateur in Beesd. Tevens kan jij zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Baxi of Vaillant) is echter cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. in de winter. Tip: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Vind alles uit over hybride systeem in Stompetoren installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Geldermalsen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Beesd.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (150 liter) of grotere boiler (400 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Beesd laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!