Hybride warmtepomp Beets Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Remeha, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Onder ander biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Beets met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze pagina detecteer je meer informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, werking, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Beets. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 81%. De hr-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Let op: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk systeem rijmt met mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Air Trade Centre warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beets. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie er er al vanaf €2800.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Zeevang. Waar moet ik aan denken? Hieronder ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Beets aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €290 per jaar. Verder minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Langeveen.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel850 m3 gas + 1700 kWh per jaar€875,5€2902300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Beets? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 35% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Beets.

Subsidie (ISDE) in Beets

De overheid hanteert een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot ongeveer € 3800. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Normaliter volgt een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn tal van systemen. De traditionele gas ketel werkt bij piekverbruik. Zoek daarvoor zeker een vakbekwame installateur in Beets. Tevens kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Brink of natuurlijk Sentry) is in dit geval benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Stramproy installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Zeevang)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Beets.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (350 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Beets aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!