Hybride warmtepomp Beetsterzwaag Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Remeha, Nefit, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Beetsterzwaag met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hier signaleer je handige informatie over kosten, energiekosten, energieverbruik, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. We zien het veel in Beetsterzwaag. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 61%. De hr-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welk type pomp strookt met mijn budget en eisen? Hieronder analyseer je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Airwell warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beetsterzwaag. Een ‘airco achtig’ toestel neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling er er al vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Opsterland. Waar moet ik aan denken? Hierna bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Beetsterzwaag aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €280 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 2350 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Nu ook online: hybride warmtepomp Langeweg.

Type installatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel900 m3 gas + 1750 kWh per jaar€917€2802350 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Beetsterzwaag? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, installatiekosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Beetsterzwaag.

ISDE Subsidie in Beetsterzwaag

De overheid biedt een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1800 – plus minus €4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten behoor je alle baten en kosten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. In de regel kom je uit op een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met velerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Vraag wel een betrouwbare installateur in Beetsterzwaag. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers nemen. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Bosch + Rendamax) is dan aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Streefkerk installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Opsterland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Beetsterzwaag.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Beetsterzwaag aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!