Hybride warmtepomp Beilen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Vaillant, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Beilen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je bruikbare uitleg over werking, verschillende soorten, subsidies, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Beilen. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en betaalbare oplossing om het gasverbruik te verminderen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 74%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk model rijmt met mijn woning? Hieronder ontdek je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Alpha Innotec warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beilen. Een ‘airco achtig’ toestel haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie er er al vanaf €2600.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Midden-Drenthe. Wat is realistisch? Hieronder analyseer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Beilen op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €460 op jaarbasis. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2400 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Langezwaag.

Type systeemEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 850 kWh per jaar€768,5€4602400 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Beilen? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Drenthe.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Beilen.

Subsidie (ISDE) in Beilen

Het rijk verleent een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2200 – plus minus €4600. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te schatten moet je beslist alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Doorgaans kom je uit op een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met velerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Vraag zeker een ervaren installateur in Beilen. Daarnaast kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Chappée en Saunier Duval) is in deze situatie aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer extra capaciteit gewenst is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Goed om te weten: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Striep installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Midden-Drenthe)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Beilen.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor sanitair gebruik of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grotere boiler (350 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Beilen installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!