Hybride warmtepomp Belfeld Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Belfeld met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Hieronder signaleer je alle informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, verschillende soorten, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde cv-ketel. We zien het veel in Belfeld. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en voordelige aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 61%. De hr-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Verderop vergelijk je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ARGO warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Belfeld. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het systeem verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2200.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Venlo. Hoeveel precies? Verderop detecteer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Belfeld aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €440 per 12 maanden. Ook verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1650 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Laren.

Type systeem Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 2850 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 500 m3 gas + 950 kWh per jaar €505 €440 1650 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Belfeld? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Limburg.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 25% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Belfeld.

Subsidie (ISDE) in Belfeld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1600 tot +/- €2800. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren moet je beslist alle variabelen verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Vaak resulteert dit in een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Neem altijd een ervaren installateur in Belfeld. Ook kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée + Rendamax) is wel nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Strijen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Venlo)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting gasvrij wonen in Belfeld.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (350 liter). Via speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Belfeld laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!