Hybride warmtepomp Bellingwolde Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Bellingwolde met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op de site detecteer je nuttige details over voordelen en nadelen , verschillende soorten, kosten, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Bellingwolde. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 61%. De hr-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Hieronder vind je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Ariston warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bellingwolde. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het systeem werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling er er al vanaf €3000.

Simpele installatie

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 75%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bellingwedde. Waar moet ik aan denken? Onderstaand ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bellingwolde op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €430 per jaarafrekening. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1700 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lathum.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 1000 kWh per jaar€546,5€4301700 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bellingwolde? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Groningen.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 40% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bellingwolde.

ISDE Subsidie in Bellingwolde

De overheid heeft een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 tot +/- €3600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten betaam je alle bovenstaande zaken verrekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met tal van manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Bellingwolde. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als AWB of Saunier Duval) is wel aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Strijensas installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Bellingwedde)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Bellingwolde.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Via speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Bellingwolde laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!