Hybride warmtepomp Belt-Schutsloot Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Atag, Intergas, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Belt-Schutsloot met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze website ontdek je nuttige informatie over werking, terugverdientijd, geschatte besparing, kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Belt-Schutsloot. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en voordelige oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 73%. De hr-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand vergelijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ARTEL warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Belt-Schutsloot. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2500.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Steenwijkerland. Waar moet ik aan denken? Verderop lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Belt-Schutsloot aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €420 per 12 maanden. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1750 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lattrop-Breklenkamp.

SituatieVerbruik energie*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel600 m3 gas + 1050 kWh per jaar€588€4201750 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Belt-Schutsloot? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 40% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Belt-Schutsloot.

Subsidie (ISDE) in Belt-Schutsloot

De landelijke autoriteit hanteert een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 – plus minus €3400. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren moet je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Doorgaans volgt een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met allerlei manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Selecteer zeker een ervaren installateur in Belt-Schutsloot. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus en ook Saunier Duval) is cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Stroe installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Belt-Schutsloot.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of voor de afwas. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte ga jij voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Belt-Schutsloot laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!