Hybride warmtepomp Beltrum Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Atag, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Beltrum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze website check je handige informatie over werking, kosten, terugverdientijd, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Zeer populair in Beltrum. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure aanpak om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 73%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Hieronder bekijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Atlantic warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beltrum. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Berkelland. Waar mag ik op rekenen? Onderstaand lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Beltrum aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €410 per 12 maanden. Daarnaast minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1800 kilo. Lekker geld overhouden en daarnaast erg milieubewust. Nu ook online: hybride warmtepomp Lauwersoog.

Situatie Energieconsumptie* Energielasten* Besparen* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 650 m3 gas + 1100 kWh per jaar €629,5 €410 1800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update september 2021).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Beltrum? (update september 2021)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiekosten, eventuele subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 25% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Beltrum.

Subsidie (ISDE) in Beltrum

De RVO verleent een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 – €4500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren behoor je alle aspecten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. In de regel resulteert dit in een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verscheidene manieren. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Zoek daarvoor wel een gediplomeerde installateur in Beltrum. Bovendien kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Berreta en ook Novum) is in dit geval cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Stroobos installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Berkelland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Beltrum.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (100 liter) of grotere boiler (275 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Beltrum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!