Hybride warmtepomp Bemelen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Bemelen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website analyseer je handige details over verschillende soorten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Bemelen. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een probleemloze en relatief goedkope oplossing om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 65%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke installatie matcht bij mijn budget en eisen? Verderop signaleer je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Auer warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bemelen. Een buitenunit (soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut luchtstromen uit de woning. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie er er al vanaf €3100.

Simpele installatie

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Eijsden-Margraten. Hoeveel precies? Onderstaand detecteer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Bemelen op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – ongeveer zo’n €400 per jaarafrekening. Ook minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1850 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lauwerzijl.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1150 kWh per jaar€671€4001850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bemelen? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van het installeren, subsidies en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Limburg.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 30% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bemelen.

Subsidie (ISDE) in Bemelen

De landelijke autoriteit heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1100 tot ongeveer € 2700. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen dien je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Normaal vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem zeker een ervaren installateur in Bemelen. Bovendien kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Brötje en ook Junkers) is in deze situatie onmisbaar. De gasketel springt bij als je veel warm water gebruikt. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Stuifzand installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Eijsden-Margraten)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Bemelen.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (275 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Bemelen installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!