Hybride warmtepomp Beneden-Leeuwen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Atag, Nefit, Remeha, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Beneden-Leeuwen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site vind je bruikbare informatie over verschillende soorten, energieverbruik, kosten, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke cv-ketel. We zien het veel in Beneden-Leeuwen. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 78%. De hr-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk systeem strookt met mijn huis? Onderstaand ontdek je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check AWB warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beneden-Leeuwen. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2100.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente West Maas en Waal. Waar moet ik aan denken? Onderstaand signaleer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Beneden-Leeuwen aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €380 per jaarafrekening. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 1950 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Leek.

Type installatieEnergieconsumptie*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1800 m3 gas€1134€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel800 m3 gas + 1250 kWh per jaar€754€3801950 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Beneden-Leeuwen? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 40% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Beneden-Leeuwen.

ISDE Subsidie in Beneden-Leeuwen

Het rijk hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 tot ongeveer € 3300. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen dien je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. In de meeste gevallen kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan velerlei opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Neem tenminste een betrouwbare installateur in Beneden-Leeuwen. Daarnaast kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Bosch en ook Rodiac) is in dit geval onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. Onder andere bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Surhuisterveen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente West Maas en Waal)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Beneden-Leeuwen.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, om te douchen of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (175 liter) of grote variant (400 liter). Middels slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Beneden-Leeuwen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!