Hybride warmtepomp Bennebroek Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bennebroek met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier analyseer je praktische informatie over verschillende soorten, energieverbruik, geschatte besparing, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bennebroek. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope aanpak om te besparen op de energienota. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 76%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welke uitvoering matcht bij mijn huis? Hieronder vergelijk je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Bosch warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bennebroek. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De pomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling vind je al vanaf €2600.

Makkelijk te installeren

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 50%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Bloemendaal. Concrete cijfers? Hieronder vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Bennebroek op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €370 per jaarafrekening. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2000 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Leende.

Situatie Energieverbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 850 m3 gas + 1300 kWh per jaar €795,5 €370 2000 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bennebroek? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, aansluitkosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 30% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bennebroek.

ISDE Subsidie in Bennebroek

Het rijk biedt een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1500 – €4200. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk en type, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. In de regel kom je uit op een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met allerhande systemen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Selecteer wel een gecertificeerde installateur in Bennebroek. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Agpo en Vaillant) is in deze situatie benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Surhuizum installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Bloemendaal)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Bennebroek.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor een warme douche of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (250 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bennebroek laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!