Hybride warmtepomp Bennekom Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Bennekom met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, verschillende soorten, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in Bennekom. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 81%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering matcht bij mijn budget en eisen? Onderstaand vergelijk je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Buderus warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bennekom. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 50%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Ede. Waar moet ik aan denken? Hierna ontdek je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bennekom aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €360 per jaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Leens.

Type installatieEnergieconsumptie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1900 m3 gas€1197€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1350 kWh per jaar€837€3602050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bennekom? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bennekom.

ISDE Subsidie in Bennekom

De overheid biedt een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1700 – €3000. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het model, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen moet je beslist alle variabelen optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Meestal is het resultaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van systemen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Selecteer zeker een ervaren installateur in Bennekom. Daarnaast kan jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Atag of Junkers) is in dit geval benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Onder andere op koude dagen. Actualiteit: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Susteren installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Ede)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij uiteraard zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Bennekom.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of grote variant (275 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Bennekom installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!