Hybride warmtepomp Benneveld Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Benneveld met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina bekijk je handige details over werking, kosten, terugverdientijd, voordelen en nadelen en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. We zien het veel in Benneveld. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 69%. De cv-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welke uitvoering strookt met mijn woning? Onderstaand lees je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Bulex warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Benneveld. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2600.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 60%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Coevorden. Exacte aantallen? Hierna lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Benneveld aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €350 per 12 maanden. Daarnaast verminder jij CO2 uitstoot 2100 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Leerbroek.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel950 m3 gas + 1400 kWh per jaar€878,5€3502100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Benneveld? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, eventuele subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Benneveld.

Subsidie (ISDE) in Benneveld

Het rijk faciliteert in een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1100 – plus minus €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen dien je alle baten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en de hoogte van de subsidie. Meestal kom je uit op een aanzienlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor minstens een ervaren installateur in Benneveld. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Dru en Sentry) is onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Suawoude installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Benneveld.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of grote variant (250 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Benneveld aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!