Hybride warmtepomp Benningbroek Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Benningbroek met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op de site signaleer je nuttige details over voordelen en nadelen , verschillende soorten, subsidies, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Benningbroek. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en voordelige oplossing om de gasrekening te drukken. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 64%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk model sluit aan bij mijn woning? Hierna lees je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Carrier warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Benningbroek. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie er er al vanaf €2400.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 65%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Medemblik. Een berekening? Verderop ontdek je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Benningbroek op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €340 op jaarbasis. Daarnaast verminder jij CO2 uitstoot 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Leerdam.

Type installatie Stroom & Gas verbruik* Energienota* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 1000 m3 gas + 1450 kWh per jaar €920 €340 2150 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Benningbroek? (update juni 2024)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Benningbroek.

Subsidie (ISDE) in Benningbroek

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1800 tot +/- €4300. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken behoor je alle bovenstaande zaken optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Normaal resulteert dit in een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met verscheidene manieren. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Benningbroek. Ook kan je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Agpo + Thermagas) is in dit geval benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. Onder andere bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Swalmen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Medemblik)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Benningbroek.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of in de keuken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (325 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Benningbroek laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!