Hybride warmtepomp Benschop Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Benschop met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier bekijk je bruikbare informatie over kosten, subsidies, terugverdientijd, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke gasgestookte ketel. We zien het veel in Benschop. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 79%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk systeem strookt met mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over CIAT warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Benschop. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride installatie vind je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Vermindert gasverbruik met 80%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Lopik. Een berekening? Onderstaand lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Benschop aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €330 per jaar. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2200 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Leermens.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 1500 kWh per jaar€615€3302200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Benschop? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Utrecht.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 25% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Benschop.

Subsidie (ISDE) in Benschop

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1100 tot +/- €4100. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen moet je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. Doorgaans ontstaat een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met verscheidene manieren. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Neem zeker een gecertificeerde installateur in Benschop. Verder kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Elco + Nefit) is in deze situatie aan te raden. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Dat kan zijn op koude dagen. Actualiteit: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Sweikhuizen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Lopik)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Benschop.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Benschop laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!