Hybride warmtepomp Bentelo Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bentelo met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op de site ontdek je bruikbare informatie over werking, kosten, verschillende soorten, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende verwarmingsketel. We zien het veel in Bentelo. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 63%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is benodigd. Welke installatie matcht bij mijn wensen en budget? Verderop vergelijk je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Climaveneta warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bentelo. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2800.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hof van Twente. Concrete cijfers? Verderop check je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bentelo op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €320 per 12 maanden. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2250 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Leersum.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 1550 kWh per jaar€656,5€3202250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bentelo? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten

Allereerst heb je de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 25% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bentelo.

Subsidie (ISDE) in Bentelo

De RVO biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 – €4500. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen betaam je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Kies hiervoor wel een betrouwbare installateur in Bentelo. Tevens kan je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Ferroli en Saunier Duval) is dan benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Denk aan situaties in de koudere maanden. Tip: niet elke hr-ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat jij het product gaat kopen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Swichum installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hof van Twente)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Bentelo.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Bentelo laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!