Hybride warmtepomp Bentveld Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bentveld met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina check je bruikbare details over kosten, werking, verschillende soorten, terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” gasgestookte ketel. Zeer populair in Bentveld. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een simpele en voordelige oplossing om te besparen op de energienota. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 61%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Let op: enige vorm van isolatie is cruciaal. Welke uitvoering past bij mijn wensen en budget? Onderstaand analyseer je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk CLINT warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bentveld. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie er er al vanaf €2800.

Handige snelle montage

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zandvoort. Waar moet ik aan denken? Onderstaand detecteer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bentveld aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €300 per jaar. Ook verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2350 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Legemeer.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel650 m3 gas + 1650 kWh per jaar€739,5€3002350 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bentveld? (update juni 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 35% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bentveld.

ISDE Subsidie in Bentveld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 tot €4800. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren dien je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel resulteert dit in een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn velerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Zoek daarvoor tenminste een ervaren installateur in Bentveld. Tevens kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop + RLM) is in deze situatie cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in t Goy installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Zandvoort)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Bentveld.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (375 liter). Met speciale zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Bentveld laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!