Hybride warmtepomp Berg en Dal Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Berg en Dal met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op deze website vergelijk je aanvullende details over subsidies, terugverdientijd, verschillende soorten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel hr-ketel. We zien het veel in Berg en Dal. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 84%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Let op: enige vorm van isolatie is essentieel. Welke installatie strookt met mijn huis? Hieronder check je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Clivet warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berg en Dal. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3400.

Makkelijk te installeren

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Groesbeek. Hoeveel precies? Verderop lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Berg en Dal op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €290 per jaar. Ook minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2400 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Leiden.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1700 kWh per jaar€781€2902400 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Berg en Dal? (update juni 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Berg en Dal.

Subsidie (ISDE) in Berg en Dal

De RVO hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 – €3700. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te schatten betaam je alle aspecten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Vaak kom je uit op een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met verscheidene manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Vraag wel een betrouwbare installateur in Berg en Dal. Tevens kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer daarover lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Berreta of Thermagas) is in dit geval noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Tip: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in t Haantje installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Groesbeek)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Berg en Dal.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik kies je een kleine (150 liter) of grote variant (400 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Berg en Dal laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!