Hybride warmtepomp Bergeijk Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Intergas, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bergeijk met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site vergelijk je handige informatie over werking, terugverdientijd, voordelen en nadelen , verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Bergeijk. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en niet al te dure oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 71%. De hr-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem rijmt met mijn huis? Hieronder vergelijk je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Daikin warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergeijk. Een soort airco die buiten staat onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2600.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Bergeijk. Exacte aantallen? Onderstaand lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bergeijk aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €450 per jaar. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 1700 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Leimuiden.

Type installatieVerbruik energie*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 900 kWh per jaar€715,5€4501700 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bergeijk? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bergeijk.

ISDE Subsidie in Bergeijk

Het rijk faciliteert in een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 tot +/- €3500. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren dien je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Vaak resulteert dit in een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met allerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Zoek daarvoor tenminste een betrouwbare installateur in Bergeijk. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en Intergas) is in dit geval aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Vind alles uit over hybride systeem in t Veld installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Bergeijk)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een gasvrije woning in Bergeijk.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, in de badkamer of in de keuken. De boilers zijn er in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte ga jij voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Bergeijk laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!