Hybride warmtepomp Bergen aan Zee Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Bergen aan Zee met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Met behulp van deze site detecteer je meer details over voordelen en nadelen , terugverdientijd, kosten, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Bergen aan Zee. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 71%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere installaties regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welke uitvoering past bij mijn wensen en budget? Hieronder detecteer je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Danfoss warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergen aan Zee. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2300.

Handige snelle montage

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Bergen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Bergen aan Zee aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €440 per jaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1750 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Leimuiderbrug.

InstallatieVerbruik energie*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1900 m3 gas€1197€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 950 kWh per jaar€757€4401750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bergen aan Zee? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 35% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bergen aan Zee.

ISDE Subsidie in Bergen aan Zee

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot ongeveer € 4800. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle aspecten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verscheidene oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Kies hiervoor minstens een gecertificeerde installateur in Bergen aan Zee. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Agpo of Rodiac) is echter nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in t Waar installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Bergen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Bergen aan Zee.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. De boilers zijn er in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (300 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Bergen aan Zee laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!