Hybride warmtepomp Bergentheim Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Bergentheim met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website detecteer je handige details over subsidies, voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel hr-ketel. We zien het veel in Bergentheim. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en voordelige wijze om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 80%. De hr-ketel “helpt” als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is vereist. Welk model matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check DUCO warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergentheim. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300.

Simpele installatie

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Duurzame oplossing

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Hardenberg. Concrete cijfers? Hieronder bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bergentheim aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €410 per kalenderjaar. Daarbij beperk je de uitstoot van CO-2 met 1900 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lellens.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1500 m3 gas€945€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1100 kWh per jaar€535€4101900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bergentheim? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bergentheim.

ISDE Subsidie in Bergentheim

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 tot ongeveer € 3000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen dien je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor minstens een gediplomeerde installateur in Bergentheim. Daarbij kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Dietrich of Novum) is nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra veel vraag is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Update: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Teeffelen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Bergentheim.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, om te douchen of om te koken. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie zoek jij een kleine (100 liter) of een XL-systeem (375 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Bergentheim laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!