Hybride warmtepomp Berghem Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Berghem met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site ontdek je praktische informatie over subsidies, verschillende soorten, kosten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Berghem. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en betaalbare wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verminder je zo met 83%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp strookt met mijn budget en eisen? Hieronder lees je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check ECOTEQ warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berghem. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 65%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Oss. Exacte aantallen? Hierna signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Berghem aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €390 op jaarbasis. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lemele.

Type opstellingVerbruik energie*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 1200 kWh per jaar€618€3902000 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Berghem? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Berghem.

ISDE Subsidie in Berghem

De landelijke autoriteit verleent een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1800 tot +/- €4900. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je alle variabelen in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Vaak volgt een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met allerhande manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Berghem. Bovendien kun je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Elco en Sentry) is in deze situatie nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Update: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Tegelen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Oss)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Berghem.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie kies je een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Met slimme zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Berghem laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!