Hybride warmtepomp Bergschenhoek Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Atag, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Bergschenhoek met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze website vind je praktische uitleg over werking, geschatte besparing, energiekosten, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Zeer populair in Bergschenhoek. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 66%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk model past bij mijn woning? Hierna analyseer je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ELCO warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bergschenhoek. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie er er al vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Lansingerland. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna check je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bergschenhoek aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €380 per jaarafrekening. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lemelerveld.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel650 m3 gas + 1250 kWh per jaar€659,5€3802050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bergschenhoek? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 40% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bergschenhoek.

Subsidie (ISDE) in Bergschenhoek

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2000 tot +/- €4400. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. In het algemeen kom je tot een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende systemen. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Kies hiervoor zeker een gediplomeerde installateur in Bergschenhoek. Tevens kun jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of Junkers) is dan nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Ten Boer installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Lansingerland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Bergschenhoek.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Bergschenhoek installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!