Hybride warmtepomp Beringe Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Bijvoorbeeld elektrische cv-ketel, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Beringe met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina detecteer je praktische informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, verschillende soorten, terugverdientijd en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. We zien het veel in Beringe. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en voordelige oplossing om de gasrekening te drukken. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 64%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten verwarmen puur de woning, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk model rijmt met mijn situatie en budget? Verderop check je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Eldom warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beringe. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2400.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 60%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Peel en Maas. Waar mag ik op rekenen? Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Beringe op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €370 per kalenderjaar. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en daarnaast erg milieubewust. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lemiers.

SituatieEnergieverbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1700 m3 gas€1071€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel700 m3 gas + 1300 kWh per jaar€701€3702100 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Beringe? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 25% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Beringe.

ISDE Subsidie in Beringe

De RVO hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2100 – plus minus €4700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen moet je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met tal van oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Selecteer wel een gecertificeerde installateur in Beringe. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Buderus of Thermagas) is dan onmisbaar. De gasketel springt bij wanneer dat echt nodig is. Onder andere in de koudere maanden. Let op: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Vind alles uit over hybride systeem in Ten Post installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Peel en Maas)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Beringe.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote variant (400 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Wil je een hybride systeem in Beringe laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!