Hybride warmtepomp Berkel-Enschot Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Remeha, Vaillant, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Berkel-Enschot met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Hier detecteer je nuttige informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, terugverdientijd, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Berkel-Enschot. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 73%. De cv-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem strookt met mijn wensen en budget? Hieronder vind je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Eneco warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berkel-Enschot. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride installatie vind je al vanaf €2600.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Tilburg. Een berekening? Hieronder analyseer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Berkel-Enschot aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €350 per 12 maanden. Daarbij daalt jouw Co2 uitstoot met 2200 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lengel.

Type opstellingVerbruik energie*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel800 m3 gas + 1400 kWh per jaar€784€3502200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Berkel-Enschot? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 25% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Berkel-Enschot.

ISDE Subsidie in Berkel-Enschot

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1100 – €2500. Het totale bedrag hangt af van het type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken behoor je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Meestal is het resultaat een behoorlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan tal van opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het erg koud is. Vraag minstens een vakbekwame installateur in Berkel-Enschot. Daarbij kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Ferroli en ook Geveke) is echter benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Ter Aard installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Tilburg)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Berkel-Enschot.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (375 liter). Met behulp van innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Berkel-Enschot laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!