Hybride warmtepomp Berkhout Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Nefit, Atag, Remeha, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Berkhout met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op deze website analyseer je aanvullende details over subsidies, werking, verschillende soorten, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Berkhout. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en voordelige aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 82%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welke uitvoering strookt met mijn situatie en budget? Onderstaand vind je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check EnergyPanel warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berkhout. Een ‘airco achtig’ toestel haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €2500.

Makkelijk te installeren

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Koggenland. Waar moet ik aan denken? Onderstaand bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Berkhout op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – tot wel €330 per kalenderjaar. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 2300 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Leons.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1900 m3 gas€1197€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1500 kWh per jaar€867€3302300 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Berkhout? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 40% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Berkhout.

Subsidie (ISDE) in Berkhout

De overheid biedt een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 tot €3100. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten behoor je alle variabelen optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de subsidies. Gewoonlijk resulteert dit in een aantrekkelijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met allerhande oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor tenminste een gediplomeerde installateur in Berkhout. Ook kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Coopra of Nefit) is in dit geval noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Ter Apelkanaal installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Koggenland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Berkhout.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Berkhout installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!