Hybride warmtepomp Berlicum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, Atag, Intergas, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Berlicum met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site check je meer informatie over voordelen en nadelen , energiekosten, kosten, terugverdientijd en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende CV-ketel op gas. Zeer populair in Berlicum. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en niet al te dure aanpak om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 84%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welke uitvoering rijmt met mijn huis? Verderop signaleer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Enerso warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berlicum. Een buitenunit met ventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De pomp is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Sint-Michielsgestel. Waar moet ik aan denken? Verderop lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Berlicum aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €320 per jaarafrekening. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2350 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lepelstraat.

Type installatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel950 m3 gas + 1550 kWh per jaar€908,5€3202350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Berlicum? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 35% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Berlicum.

ISDE Subsidie in Berlicum

De RVO heeft een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 tot +/- €4800. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Over het algemeen is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met velerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Zoek daarvoor wel een gecertificeerde installateur in Berlicum. Verder kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Chappée en Rendamax) is aan te raden. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn op koude dagen. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Ter Heijde installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Sint-Michielsgestel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Berlicum.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten in de badkamer of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik selecteer je een kleine (150 liter) of grotere boiler (400 liter). Via speciale zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Berlicum aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!