Hybride warmtepomp Berltsum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Berltsum met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op de site vind je meer uitleg over kosten, terugverdientijd, geschatte besparing, subsidies en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Berltsum. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een probleemloze en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 83%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een hybride systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk model strookt met mijn huis? Verderop lees je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ES warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Berltsum. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem er er al vanaf €2300.

Eenvoudig te plaatsen

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Verminder het gasverbruik met 70%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Menameradiel. Waar moet ik aan denken? Verderop vind je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Berltsum aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – ongeveer zo’n €310 per jaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2400 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lettelbert.

Type installatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel1000 m3 gas + 1600 kWh per jaar€950€3102400 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Berltsum? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Berltsum.

Subsidie (ISDE) in Berltsum

De RVO hanteert een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot €2800. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren behoor je alle baten en kosten verrekenen. De kosten van de installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Doorgaans vloeit hieruit voort een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan velerlei oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Zoek daarvoor altijd een gediplomeerde installateur in Berltsum. Daarnaast kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Agpo of Geveke) is echter aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Ter Idzard installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Berltsum.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Berltsum installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!