Hybride warmtepomp Bern Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Bern met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op de site signaleer je handige details over subsidies, verschillende soorten, voordelen en nadelen , energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Bern. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een simpele en betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 76%. De CV-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk systeem strookt met mijn woning? Verderop signaleer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Ferroli warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bern. Een soort airco buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100.

Handige snelle montage

Werkt ook prima met radiatoren

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 80%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Zaltbommel. Hoeveel precies? Onderstaand lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bern aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €300 per jaar. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1600 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Lettele.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 1650 kWh per jaar€645€3001600 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bern? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 30% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bern.

ISDE Subsidie in Bern

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1200 tot +/- €3700. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren moet je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met velerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Neem zeker een ervaren installateur in Bern. Daarbij kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Baxi en Geveke) is dan onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Terband installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Bern.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte selecteer je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (350 liter). Met krachtige zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bern aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!