Hybride warmtepomp Best Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Atag, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Best met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina vind je bruikbare uitleg over kosten, geschatte besparing, energiekosten, terugverdientijd enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Best. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om het gasverbruik te verminderen. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 66%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp strookt met mijn situatie en budget? Verderop bekijk je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Fujitsu warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Best. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €2300.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Best. Concrete cijfers? Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Best aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €290 per jaar. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Leunen.

Type installatieEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 1700 kWh per jaar€686,5€2901650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Best? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 35% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Best.

ISDE Subsidie in Best

De overheid hanteert een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1200 tot +/- €3300. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te schatten betaam je alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. In de regel vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met velerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Selecteer minstens een gecertificeerde installateur in Best. Verder kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop en ook Intergas) is wel nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Terborg installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Best)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Best.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (200 liter) of grote variant (275 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Best laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!