Hybride warmtepomp Beutenaken Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Intergas, Remeha, Atag, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Beutenaken met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site check je handige details over verschillende soorten, subsidies, kosten, geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Beutenaken. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 62%. De cv-ketel springt alleen bij wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welke installatie strookt met mijn huis? Verderop signaleer je een korte uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk GREE warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beutenaken. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Gulpen-Wittem. Exacte aantallen? Hierna analyseer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Beutenaken op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €440 per jaar. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Leutingewolde.

Type installatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel750 m3 gas + 950 kWh per jaar€662,5€4401850 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Beutenaken? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 25% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Beutenaken.

ISDE Subsidie in Beutenaken

De RVO hanteert een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1000 tot ongeveer € 3600. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het model, vermogen (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. Normaliter volgt een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met tal van oplossingen. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Kies hiervoor minstens een gecertificeerde installateur in Beutenaken. Verder kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Dietrich + RLM) is onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Dat kan zijn in de winter. Update: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Terkaple installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Gulpen-Wittem)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Beutenaken.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. De boilers zijn er in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie selecteer je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (275 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Beutenaken laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!