Hybride warmtepomp Beverwijk Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Beverwijk met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina analyseer je meer informatie over kosten, terugverdientijd, voordelen en nadelen , energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Beverwijk. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 70%. De cv-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Belangrijk: redelijke isolatie is benodigd. Welke uitvoering spoort met mijn huis? Hierna analyseer je meer uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Haier warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Beverwijk. Een soort airco buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Beverwijk. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand lees je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Beverwijk aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €430 per jaarafrekening. Daarnaast verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1900 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Leuvenheim.

Type systeemEnergieverbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel800 m3 gas + 1000 kWh per jaar€704€4301900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Beverwijk? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiekosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 45% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Beverwijk.

ISDE Subsidie in Beverwijk

De RVO biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 – €4900. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren betaam je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Normaal kom je tot een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn velerlei systemen. De (CV) gasketel springt aan als er extra capaciteit nodig is. Selecteer zeker een vakbekwame installateur in Beverwijk. Daarnaast kun je zonneboilers en ook zonnepanelen nemen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Berreta of natuurlijk Junkers) is wel onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Dat kan zijn in de winter. Actualiteit: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat jij het product gaat kopen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Termunten installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Beverwijk)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Beverwijk.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie zoek jij een kleine (100 liter) of een XL-systeem (375 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Beverwijk laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!