Hybride warmtepomp Biezenmortel Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Vaillant, Remeha, Atag, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Bijvoorbeeld biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Biezenmortel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hieronder vind je bruikbare uitleg over subsidies, voordelen en nadelen , energieverbruik, verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” mono cv-ketel. Zeer populair in Biezenmortel. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 69%. De hr-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk model rijmt met mijn woning? Hieronder lees je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Hidros warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Biezenmortel. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling er er al vanaf €2600.

Handige snelle montage

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 75%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Haaren. Concrete cijfers? Verderop lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Biezenmortel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €380 per 12 maanden. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lichtenvoorde.

SituatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1500 m3 gas€945€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel500 m3 gas + 1250 kWh per jaar€565€3802150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Biezenmortel? (update juni 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, ISDE subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 25% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Biezenmortel.

ISDE Subsidie in Biezenmortel

Het rijk faciliteert in een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1400 – €3000. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen moet je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. In het algemeen ontstaat een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn velerlei manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Zoek daarvoor wel een ervaren installateur in Biezenmortel. Tevens kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Agpo of Intergas) is in dit geval onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Terschuur installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Haaren)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Biezenmortel.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Biezenmortel laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!