Hybride warmtepomp Bingelrade Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Bingelrade met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina signaleer je alle details over subsidies, geschatte besparing, energiekosten, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” hr-ketel. Zeer populair in Bingelrade. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 74%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk model past bij mijn budget en eisen? Verderop vind je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Hitecsa warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bingelrade. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2800.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Onderbanken. Concrete cijfers? Hieronder lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bingelrade aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €350 per kalenderjaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2300 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lierderholthuis.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1400 kWh per jaar€689,5€3502300 kilo

* Per 12 maanden (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bingelrade? (update juni 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 30% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Bingelrade.

ISDE Subsidie in Bingelrade

De RVO hanteert een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 – €3700. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken behoor je alle variabelen in een berekening gooien. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Gewoonlijk resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn allerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor altijd een gecertificeerde installateur in Bingelrade. Daarbij kan jij zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Dru en Vaillant) is wel noodzakelijk. De gasketel springt bij als je opeens veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Terwolde installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Onderbanken)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Bingelrade.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met behulp van krachtige zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bingelrade laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!