Hybride warmtepomp Bitgum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Bitgum met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier vergelijk je meer details over kosten, werking, energiekosten, subsidies enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Bitgum. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en relatief goedkope aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 80%. De hr-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Let op: matige tot goede isolatie is essentieel. Welk systeem matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder vind je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Hudge warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bitgum. Een soort airco buiten haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3100.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Menameradiel. Hoeveel precies? Onderstaand ontdek je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bitgum op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €340 op jaarbasis. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 2350 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lieren.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel700 m3 gas + 1450 kWh per jaar€731€3402350 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bitgum? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Productprijs

De meeste kosten zitten ‘m in het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 45% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bitgum.

Subsidie (ISDE) in Bitgum

De landelijke autoriteit heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €800 – €4600. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het type, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten betaam je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak kom je tot een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Vraag minstens een gediplomeerde installateur in Bitgum. Verder kan jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Dietrich + RLM) is in dit geval cruciaal. De gasketel springt bij als er extra veel vraag is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Teteringen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Bitgum.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie zoek jij een kleine (150 liter) of grotere boiler (300 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Bitgum installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!