Hybride warmtepomp Bitgummole Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. O.a. een biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Bitgummole met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina detecteer je meer informatie over kosten, energiekosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Bitgummole. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 81%. De hr-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder ontdek je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk iDM warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bitgummole. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie is bijzonder effectief. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Binnen een dag geïnstalleerd

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Menameradiel. Dat klinkt goed, maar concreet? Hierna check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bitgummole aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €330 per jaarafrekening. Bovendien reduceer je de CO2 uitstoot met 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lierop.

Type opstelling Energieconsumptie* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 750 m3 gas + 1500 kWh per jaar €772,5 €330 2400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bitgummole? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiewerk, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bitgummole.

Subsidie (ISDE) in Bitgummole

De overheid verleent een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 tot ongeveer € 2900. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen behoor je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Over het algemeen ontstaat een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn allerhande combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Zoek daarvoor wel een betrouwbare installateur in Bitgummole. Tevens kan je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Agpo of natuurlijk Thermagas) is wel noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Actualiteit: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Teuge installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Bitgummole.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Met slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Bitgummole aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!