Hybride warmtepomp Bladel Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Bladel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je praktische uitleg over voordelen en nadelen , verschillende soorten, energieverbruik, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Bladel. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en niet al te dure oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 74%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is vereist. Welk systeem spoort met mijn budget en eisen? Onderstaand check je meer uitleg over de 2 meest gekozen opties (en bekijk InterClima-MTA warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bladel. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing laat je al installeren vanaf €3100.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bladel. Concrete cijfers? Hieronder vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Bladel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €320 per jaar. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lies.

Type installatieEnergieverbruik*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1550 kWh per jaar€814€3201600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bladel? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bladel.

Subsidie (ISDE) in Bladel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot +/- €3000. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken dien je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en de subsidies. Over het algemeen kom je uit op een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met verscheidene oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Vraag wel een gecertificeerde installateur in Bladel. Daarnaast kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Ferroli of Radson) is wel onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. O.a. op koude dagen. Let op: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Thesinge installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Bladel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Bladel.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te wassen. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie zoek jij een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bladel installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!