Hybride warmtepomp Blankenham Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Blankenham met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site bekijk je praktische details over kosten, energieverbruik, subsidies, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” cv-ketel. Zeer populair in Blankenham. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 80%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere types regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welke uitvoering spoort met mijn huis? Verderop signaleer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Inventum warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blankenham. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2400.

Handige snelle montage

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Steenwijkerland. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Blankenham op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – eenvoudig €310 per jaar. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 1650 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Nu ook online: hybride warmtepomp Lieshout.

SituatieVerbruik energie*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1600 kWh per jaar€855,5€3101650 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Blankenham? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Kosten

Als eerste hebben we de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 45% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Blankenham.

Subsidie (ISDE) in Blankenham

Het rijk biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 – plus minus €4900. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen betaam je alle bovenstaande zaken verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen ontstaat een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt op de piekmomenten. Selecteer minstens een gecertificeerde installateur in Blankenham. Bovendien kan jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Buderus of Nefit) is in dit geval cruciaal. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. O.a. bij strenge vorst. Update: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Tholen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting gasvrij wonen in Blankenham.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Blankenham laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!