Hybride warmtepomp Blaricum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Atag, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. O.a. een zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Blaricum met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl check je alle uitleg over verschillende soorten, subsidies, terugverdientijd, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” CV-ketel op gas. We zien het veel in Blaricum. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 71%. De cv-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering spoort met mijn woning? Hierna check je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Itho Daalderop warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blaricum. Een buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2200.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 70%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Blaricum. Concrete cijfers? Hieronder vind je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Blaricum aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €300 op jaarbasis. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1700 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Lees nu verder over hybride warmtepomp Liessel.

SituatieEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1900 m3 gas€1197€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1650 kWh per jaar€897€3001700 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Blaricum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Blaricum.

ISDE Subsidie in Blaricum

De RVO verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €900 tot +/- €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen dien je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn allerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Neem tenminste een gecertificeerde installateur in Blaricum. Daarnaast kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Buderus en Viessmann) is in deze situatie onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Tip: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Thorn installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Blaricum)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een gasvrije woning in Blaricum.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (300 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Blaricum laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!