Hybride warmtepomp Blauwhuis Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Intergas, Remeha, Atag, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Blauwhuis met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder check je bruikbare informatie over kosten, terugverdientijd, voordelen en nadelen , geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” verwarmingsketel. We zien het veel in Blauwhuis. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 80%. De cv-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk type pomp sluit aan bij mijn huis? Hierna lees je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check Kodi warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blauwhuis. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling er er al vanaf €3200.

Simpele installatie

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Súdwest-Fryslân. Hoeveel precies? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Blauwhuis op).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €280 per 12 maanden. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lieveren.

Situatie Energieverbruik* Energiekosten* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 2000 m3 gas €1260 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 1000 m3 gas + 1750 kWh per jaar €980 €280 1800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Blauwhuis? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Blauwhuis.

ISDE Subsidie in Blauwhuis

Het rijk heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1200 tot ongeveer € 2800. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het model, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te berekenen behoor je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Meestal resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan allerhande manieren. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Vraag tenminste een ervaren installateur in Blauwhuis. Daarbij kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Berreta of natuurlijk Saunier Duval) is in dit geval nodig. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere in de koudere maanden. Let op: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Ook interessant: hybride systeem in Tiendeveen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kan je opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting gasvrij wonen in Blauwhuis.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie kies je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Middels speciale zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Blauwhuis laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!