Hybride warmtepomp Blesdijke Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Blesdijke met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder vind je nuttige informatie over terugverdientijd, verschillende soorten, subsidies, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Blesdijke. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en voordelige oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 61%. De cv-ketel ondersteunt als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Belangrijk: redelijke isolatie is essentieel. Welke installatie strookt met mijn huis? Verderop signaleer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check LG warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blesdijke. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Binnen een dag geïnstalleerd

Toekomstbestendig

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Weststellingwerf. Concrete cijfers? Hieronder analyseer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Blesdijke aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €450 per jaar. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 1900 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Limbricht.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 900 kWh per jaar€526,5€4501900 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Blesdijke? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Blesdijke.

ISDE Subsidie in Blesdijke

De landelijke autoriteit faciliteert in een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1000 tot +/- €2600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren moet je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Doorgaans kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerhande combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Blesdijke. Bovendien kan jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Elco en Geveke) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Tienray installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Weststellingwerf)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Blesdijke.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter) of grote variant (350 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Blesdijke installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!