Hybride warmtepomp Bleskensgraaf Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Vaillant, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Bleskensgraaf met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hieronder detecteer je handige informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, terugverdientijd, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Bleskensgraaf. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een simpele en niet al te dure manier om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 67%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk model past bij mijn situatie en budget? Verderop detecteer je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Magic Thermodynamic Box warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bleskensgraaf. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem vind je al vanaf €2800.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Molenwaard. Een berekening? Hieronder vind je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bleskensgraaf op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €440 per 12 maanden. Daarbij minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1950 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Limmen.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel600 m3 gas + 950 kWh per jaar€568€4401950 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bleskensgraaf? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zuid-Holland.

Productprijs

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 45% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bleskensgraaf.

ISDE Subsidie in Bleskensgraaf

De RVO faciliteert in een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 tot €2500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en natuurlijk subsidie. Meestal is het resultaat een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met verscheidene opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken bij heel koude dagen. Kies hiervoor minstens een vakbekwame installateur in Bleskensgraaf. Daarbij kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Dru of Mark) is echter aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Tijnje installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Molenwaard)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Bleskensgraaf.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te wassen. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grotere boiler (350 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Bleskensgraaf aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!