Hybride warmtepomp Blessum Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een biomassaketel, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Blessum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hieronder analyseer je nuttige informatie over verschillende soorten, terugverdientijd, kosten, energieverbruik enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Blessum. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 62%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk systeem rijmt met mijn situatie en budget? Onderstaand detecteer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Mastertherm warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blessum. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Menameradiel. Een berekening? Verderop signaleer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Blessum aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €430 op jaarbasis. Ook beperk je de Co-2 uitstoot tot 2000 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Lees nu verder over hybride warmtepomp Linde.

Type installatieVerbruik energie*Energielasten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 1000 kWh per jaar€609,5€4302000 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Blessum? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, installatiekosten, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Blessum.

ISDE Subsidie in Blessum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2000 tot ongeveer € 3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren betaam je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Normaliter volgt een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met allerlei systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor tenminste een vakbekwame installateur in Blessum. Ook kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als AWB of natuurlijk Intergas) is dan nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Tilburg installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Blessum.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, om te douchen of om te koken. De boilers zijn er in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie kies je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Blessum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!