Hybride warmtepomp Blitterswijck Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Blitterswijck met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Met behulp van deze site check je bruikbare details over kosten, energiekosten, voordelen en nadelen , geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Blitterswijck. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en betaalbare manier om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 64%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp strookt met mijn situatie en budget? Verderop detecteer je aanvullende details over de 2 meest populaire installaties (of check Metro Therm warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blitterswijck. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2500.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Venray. Een berekening? Hieronder ontdek je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Blitterswijck op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €400 per jaarafrekening. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2150 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Linschoten.

Type systeemVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel800 m3 gas + 1150 kWh per jaar€734€4002150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Blitterswijck? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, aansluitkosten, eventuele subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Limburg.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 40% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Blitterswijck.

ISDE Subsidie in Blitterswijck

Het rijk verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2200 – €2800. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren dien je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen ontstaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met tal van opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Neem zeker een gediplomeerde installateur in Blitterswijck. Daarnaast kan je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Dru of natuurlijk Rodiac) is aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Onder andere bij strenge vorst. Update: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Lees nu verder over hybride systeem in Tinte installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Venray)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Blitterswijck.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor sanitair gebruik of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (100 liter) of grotere boiler (275 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Blitterswijck laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!