Hybride warmtepomp Blokzijl Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Blokzijl met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hier signaleer je meer details over subsidies, terugverdientijd, kosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” cv-ketel. We zien het veel in Blokzijl. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een simpele en vrij betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 72%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Let op: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering strookt met mijn woning? Hierna detecteer je een korte uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Blokzijl. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €3100.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Een 'groen' systeem

Reduceert gasverbruik met 65%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Steenwijkerland. Hoeveel precies? Hierna ontdek je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Blokzijl op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – gemiddeld €370 per jaarafrekening. Verder reduceer je de CO2 uitstoot met 2300 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lisse.

Type systeemEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel950 m3 gas + 1300 kWh per jaar€858,5€3702300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Blokzijl? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 45% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Blokzijl.

Subsidie (ISDE) in Blokzijl

De landelijke autoriteit verleent een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 – €3700. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren betaam je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verscheidene opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor zeker een gecertificeerde installateur in Blokzijl. Daarbij kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Atag + Viessmann) is in deze situatie aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Tjalleberd installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Blokzijl.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie kies je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Blokzijl laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!