Hybride warmtepomp Boazum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Intergas, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Boazum met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, terugverdientijd, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende verwarmingsketel. We zien het veel in Boazum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 84%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Let op: enige vorm van isolatie is benodigd. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Hieronder analyseer je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Nefit warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boazum. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie er er al vanaf €3100.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Littenseradiel. Waar moet ik aan denken? Hieronder bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Boazum aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €360 op jaarbasis. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2350 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lisserbroek.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel2000 m3 gas€1260€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1350 kWh per jaar€900€3602350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Boazum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 40% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Boazum.

Subsidie (ISDE) in Boazum

Het rijk hanteert een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2000 – €3600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te begroten betaam je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. Over het algemeen kom je uit op een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met velerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor minstens een gediplomeerde installateur in Boazum. Ook kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus of natuurlijk Junkers) is cruciaal. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. O.a. bij strenge vorst. Update: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Tjerkgaast installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Littenseradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Boazum.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (375 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Boazum aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!