Hybride warmtepomp Bocholtz Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Bocholtz met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina bekijk je aanvullende uitleg over verschillende soorten, terugverdientijd, energieverbruik, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Bocholtz. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en niet al te dure oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 61%. De cv-ketel ondersteunt als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is essentieel. Welke uitvoering sluit aan bij mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over NIBE warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bocholtz. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3000.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 75%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Simpelveld. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bocholtz op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €350 per 12 maanden. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2400 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lith.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel500 m3 gas + 1400 kWh per jaar€595€3502400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bocholtz? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, eventuele subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Limburg.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 35% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Bocholtz.

Subsidie (ISDE) in Bocholtz

De RVO heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 tot ongeveer € 4900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je alle aspecten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en vanzelfsprekend de subsidie. In het algemeen is het resultaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Kies hiervoor minstens een gediplomeerde installateur in Bocholtz. Tevens kan je zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB en Mark) is in dit geval aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Tjerkwerd installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Simpelveld)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een gasvrije woning in Bocholtz.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik kies je een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Bocholtz installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!