Hybride warmtepomp Bodegraven Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bodegraven met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina detecteer je aanvullende details over subsidies, werking, terugverdientijd, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde cv-ketel. Zeer populair in Bodegraven. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en betaalbare manier om te besparen op de energienota. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 61%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is essentieel. Welke installatie rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand vind je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Nilan warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bodegraven. Een soort airco buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling er er al vanaf €2200.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 60%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wat is realistisch? Hierna check je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bodegraven op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €340 per jaarafrekening. Eveneens verminder jij CO2 uitstoot 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lithoijen.

Situatie Energieconsumptie* Energienota* Besparen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 550 m3 gas + 1450 kWh per jaar €636,5 €340 1600 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bodegraven? (update juli 2024)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

Om te beginnen heb je de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 40% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bodegraven.

ISDE Subsidie in Bodegraven

De RVO verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 tot +/- €3300. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te analyseren betaam je alle kosten en baten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerlei oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Neem minstens een betrouwbare installateur in Bodegraven. Ook kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Coopra en ook Nefit) is dan benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Tjuchem installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Bodegraven-Reeuwijk)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Bodegraven.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor een warme douche of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie kies je een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bodegraven laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!